loading weblog ...
stop kissing
 

Weblog van Spruit

Goal in life: Create order, think lateral.

Friday, May 26, 2006

Vandaag ben ik alleen thuis. Suzan is werken en ik heb een verplichte vrije dag (oh wat erg!). Het was de bedoeling dat ik in de tuin ging werken, maar het regent. Dan maar een beetje internetten :-) Gisteren hebben we heerlijk onthaast in de sauna.

comments []

Sunday, May 21, 2006

Vrijgezellendagen!
Gisteren hadden wij onze vrijgezellendag. Hoewel men had geprobeerd het voor ons geheim te houden wisten we het toch al van tevoren. Van Edward moesten we gisteren vrij houden en Sharon had afgebeld bij Suzan, dus dat was wel duidelijk :-) De eerste streek kwam al 's ochtends vroeg uit onverwachte hoek. Isaac had het wereldrecord verkotsen scherper gezet door van bovenaan de trap de hele trap plus muur onder te kotsen (na afschuw voelden we toch een soort bewondering). Gelukkig waren we er al om 7 uur uit, want om half 8 stonden de heren al voor mij voor de deur. Dit waren Paul, Gijs, Jeroen, Edward en Hans. Astrid was er ook om Suzan op te halen. Wij waren al fris gedouched en werden onderbroken in de optionele onderdelen van ons ochtendritueel...

Dag Arie
Ik moest snel een tweede set kleren bij elkaar pakken en dan gingen we. Toch maar even snel gekeken wat iedereen aan had. Gijs was wel heel casual! Dus toch maar bergschoenen en andere niet kwetsbare kledij gepakt. Ik kreeg ook nog een mooie pet met een propeller erop en een t-shirt met daarop eindelijk die foto van Jeroen uit Florida waar hij al jaren mee dreigt: Ik in een van mijn meest debiele poses... bedankt. Naar bleek gingen we een stukje rijden. Gezellig bij Jeroen in de auto met Hans. Gijs en Ed bij Paul in de Chamade. Men was nog niet echt spraakzaam, maar sommigen waren dan ook al om 5.15 uur opgestaan voor deze rit. Na wat koffie bij een tankstation begon iedereen toch wakker te worden. Er volgde nog een lange rit waarbij ik me zat af te vragen wat we toch in godsnaam gingen doen, of dat we gewoon een stukje gingen rijden.

Uiteindelijk bleek het doel de Pitch & Putt in Steenwijk te zijn. Het goot ondertussen ook al behoorlijk, dus ik had er al zin an! Na nog wat koffie en instrukties mochten we de wei in. Ik had mijn knaloranje poncho bij me waardoor ik lekker droog bleef en we tevens vanuit de ruimte waarneembaar waren. Pitch & Putten ging verder goed. Score: twee ballen tot stof geslagen (zgn plofballen van Paul...), 1 bal in de sloot, 1 bal op de weg en nog een waarvan we het nog niet weten. Na het golfen volgde een lunch, waarna we klaarblijkelijk verder gingen met het volgende onderdeel.

Ook al zo geschikt voor het weer dat we hadden: rijden op elektronische fietsjes en varen met een fluisterboot in Giethoorn. Dan vraag je er mijns inziens ook om als je zoiets in GIEThoorn gaat doen, maar het was wel lachen! Door Giethoorn gecrossed op die fietsjes, naar de boot. Het bleef droog en de zon brak zelfs door! Dit overtuigde Hans ervan dat het niet nodig was om een regenpak mee te nemen in de boot. Ik had echter het weerbericht gehoord. Er zou zware regenval zijn gevolgd door buien, mogelijk met onweer. Iedereen nam dus verder zijn regenpak mee.

Het bleef inderdaad nog lang droog. We hadden enorme lol met met zijn allen naar 1 kant hangen en de boot tegen de kant stoten en kijken hoe Jeroen het wier uit de schroef moest halen. Verder slechts 1 andere boot geramd, maar dat was een hele grote en het kanaal was heel smal. Ook hebben we verwoede pogingen gedaan om de boot te laten omslaan, maar dat lukte niet. Wel hadden we een paar keer een goede guts water de boot in. Toen dat begon te vervelen (hmm, eigenlijk verveelde het geen moment) zijn we doorgevaren. Het begon flink te waaien en donkere wolken pakten zich samen boven ons schuitje. Wat volgde was 1 van de ergste hoosbuien van die dag. Geweldig! Hans en Jeroen vonden van niet. Helaas ging de bui gepaard met harde wind waardoor we tegen de zijkant van het kanaal vastgeblazen werden. Daar kwamen we niet meer uit. Zelfs niet nadat Ed en Gijs hun zitbankje hadden losgehaald en ons daarmee van de kant hadden afgeduwd. De wind ging echter liggen en we konden door. Het werd zelfs een beetje zonnig. Verder zonder noemenswaardige problemen de haven weer bereikt. Of ik zou nog even moeten noemen dat het op een gegeven moment niet meer lukte om vooruit te varen. We zijn toen maar achteruit gaan varen. Nadat we alle bankjes ook andersom hadden gezet viel het nauwelijks op.

Bij de haven stonden onze fietsjes nog waarop we geacht werden terug te rijden naar Steenwijk. Mooie route was het. Op een gegeven moment brak onze groep wel in tweeen, omdat er een meningsverschil was over welke kant we op moesten. De IT-architecten (Jeroen, Ed en Arie) bleken het natuurlijk bij het rechte eind te hebben. De andere groep kwam daar later achter toen een passerende groep hen daar op wees ;-) Iedereen is uiteindelijk in Steenwijk aangekomen. Ik moest wel flink meetrappen op het laatst, want de accu van mijn fiets was zo goed als leeg.

In Steenwijk waren we nog precies op tijd voor de reis terug naar huis. We gingen weer naar Nijmegen om te eten. Een aantal mensen moest wel wat wennen aan de rustieke rijstijl van Paul. Dit waren niet de mensen die bij Paul in de auto lagen te slapen. In Nijmegen had ik gelukkig nog net de gelegenheid om brokjes voor Ies te kopen, want die had geen eten meer. We hebben verder erg lekker gegeten in Klinkklaar. Daarna gingen we naar Cafe Jos onze stamkroeg voor de vrijdagavonden. Hier voegden zich niet veel later ook Suzan en Astrid bij ons.


Dag Suzan
Suzans dag begon met het opruimen van Isaacs recordpoging. Dat was nog best veel werk, maar ze was net klaar toen Astrid aankwam. Ze moesten om 12 uur weg, ook naar een niet nader opgegeven bestemming. Dus nog tijd om Astrid wat op te knappen (koffie erin) en nog wat boodschappen te doen (bakker, kattenbrokjes, antiwormenpasta). Om 12 uur gingen ze met het racemonster van Astrid rijden naar het Zuiden. Ook door de stromende regen. De eerste hints over mijn 'whereabouts' bereikten Suzan ook op dit moment. Deze mededelingen werden gevolgd door de geruststellende mededeling dat Suzan wel een binnenprogramma had!

In Den Bosch aangekomen moesten ze nog best hard hollen om aan een regenbui te ontsnappen en hebben ze zelfs nog samen met een non onder een afdakje moeten schuilen (ahhh). Suzans broekspijpen waren ook een beetje natgespetterd. Gelukkig mochten ze zo nog wel de cocktailbar in die het doel van de reis bleek te zijn: Dazzlingcocktails. Heel even had Suzan een klein beetje medelijden met mij, maar dat was gelukkig snel weer over :-/

Beetje bij beetje kwamen ook de andere damens binnendruppelen. Deze waren Georgette, Ellen, Sigrid, Danielle en Marieke. Suzan werd versierd met een mooie sombrero en hawaiislinger, waarna het kon beginnen. Het programma bestond onder andere uit een uitleg over verschillende dranken en de herkomst van de cocktail. Zelfs Suzan heeft hier nog wat van opgestoken.

Daarna kwam het praktijkgebeuren. De dames moesten zelf cocktails gaan shaken. Grote successen waren onder andere
Harvey Wallbanger

Ingredients:

 • 1 oz Vodka
 • 1/2 oz Galliano
 • 4 oz Orange juice

Mixing instructions:

Pour vodka and orange juice into a collins glass over ice cubes and stir. Float Galliano on top and serve.

Mojito

Ingredients:

 • 2-3 oz Light rum
 • Juice of 1 Lime (1 oz)
 • 2 tsp Sugar
 • 2-4 Mint sprigs
 • Soda water

Mixing instructions:

Lightly muddle the mint and sugar with a splash of soda water in a mixing glass until the sugar dissolve and you smell the mint. Squeeze the lime into the glass, add rum and shake with ice. Strain over cracked ice in a highball glass. Top with soda water, garnish with mint sprig and serve.

Cosmopolitan

Ingredients:

 • 1 oz Stoli Vodka
 • 1 oz Cointreau
 • Small dash Cranberry juice
 • Small dash Lime juice

Mixing instructions:

Stir ingredients on ice and strain into martini glass.

Toen ze die allemaal op hadden zijn de dames richting Cantina San Juan gelopen voor het diner. Na het eten zijn ze nog naar De Drie Gezusters Den Bosch gegaan om een drankje te nuttigen (alweer!). Daarna eindigde het (in een hoosbui) bij het station van Den Bosch waar afscheid werd genomen. Suzan en Astrid hebben vervolgens Paul gebeld om te vragen waar de heren zich bevonden. Dat was dus Cafe Jos.

Avond
In Cafe Jos kwam iedereen weer samen. Menigeen was behoorlijk uitgeput door de aktiviteiten van de dag. We hebben nog een aantal biertjes gedronken en daarna gingen we naar huis...

Eenmaal thuis afgedropt door Astrid en Hans zaten we elkaar een beetje schaapachtig aan te kijken op de bank. We waren allebei erg moe, maar hadden het gevoel dat er iets ontbrak. Na kort overleg kwamen we tot de conclusie dat we het waarschijnlijk in de stad nog wel zouden vinden die avond. Suzan kon nog rijden, dus weer terug naar Nijmegen.

We zijn eerst naar De Compagnie gegaan, de plek waar 1366 dagen geleden de vonk oversprong. Saillant detail, daar hebben we voor het eerst gezoend. We zijn inmiddels wat ouder en gaan niet veel meer uit. Niemand kent ons nog daar dus we hadden geen schroom om eens wat van onze old-school moves te laten zien :-)

Daarna kregen we eigenlijk ook wel zin in een pogo en zijn we naar de NDRGRND (voorheen Gonzo) gegaan. Die was gerestyled! Het was zowaar een hippe tent geworden. We vonden het wel wat en hebben ons ook daar uitstekend vermaakt :-)) Uiteindelijk werd het toch tijd om (weer) naar huis te gaan. Lopen ging nog wel, maar autorijden was echt gevaarlijk op dat moment. Dus maar een taxi gepakt en ons thuis laten droppen. Om 04.00 uur zaten we weer op de bank.

Het was voor ons allebei een fantastische dag! Heel veel dank aan de mensen die het voor ons geregeld hebben!

comments []

Archives

10/28/2001 - 05/25/2003 (the old Weblog van Spruit)

05/25/2003 - 06/01/2003 06/01/2003 - 06/08/2003 06/08/2003 - 06/15/2003 06/15/2003 - 06/22/2003 06/22/2003 - 06/29/2003 06/29/2003 - 07/06/2003 07/06/2003 - 07/13/2003 07/13/2003 - 07/20/2003 07/20/2003 - 07/27/2003 08/03/2003 - 08/10/2003 08/24/2003 - 08/31/2003 08/31/2003 - 09/07/2003 09/07/2003 - 09/14/2003 09/14/2003 - 09/21/2003 09/28/2003 - 10/05/2003 10/05/2003 - 10/12/2003 10/12/2003 - 10/19/2003 10/19/2003 - 10/26/2003 10/26/2003 - 11/02/2003 11/02/2003 - 11/09/2003 11/09/2003 - 11/16/2003 11/16/2003 - 11/23/2003 11/23/2003 - 11/30/2003 11/30/2003 - 12/07/2003 12/14/2003 - 12/21/2003 12/21/2003 - 12/28/2003 12/28/2003 - 01/04/2004 01/04/2004 - 01/11/2004 01/11/2004 - 01/18/2004 01/18/2004 - 01/25/2004 01/25/2004 - 02/01/2004 02/01/2004 - 02/08/2004 02/08/2004 - 02/15/2004 02/15/2004 - 02/22/2004 02/29/2004 - 03/07/2004 03/07/2004 - 03/14/2004 03/14/2004 - 03/21/2004 03/21/2004 - 03/28/2004 03/28/2004 - 04/04/2004 04/04/2004 - 04/11/2004 04/11/2004 - 04/18/2004 05/02/2004 - 05/09/2004 05/09/2004 - 05/16/2004 05/16/2004 - 05/23/2004 05/23/2004 - 05/30/2004 05/30/2004 - 06/06/2004 06/06/2004 - 06/13/2004 06/13/2004 - 06/20/2004 06/20/2004 - 06/27/2004 06/27/2004 - 07/04/2004 07/04/2004 - 07/11/2004 07/11/2004 - 07/18/2004 07/18/2004 - 07/25/2004 07/25/2004 - 08/01/2004 08/01/2004 - 08/08/2004 08/08/2004 - 08/15/2004 08/15/2004 - 08/22/2004 08/22/2004 - 08/29/2004 08/29/2004 - 09/05/2004 09/12/2004 - 09/19/2004 09/19/2004 - 09/26/2004 09/26/2004 - 10/03/2004 10/10/2004 - 10/17/2004 10/17/2004 - 10/24/2004 10/24/2004 - 10/31/2004 10/31/2004 - 11/07/2004 11/07/2004 - 11/14/2004 11/14/2004 - 11/21/2004 11/21/2004 - 11/28/2004 12/05/2004 - 12/12/2004 12/12/2004 - 12/19/2004 12/19/2004 - 12/26/2004 12/26/2004 - 01/02/2005 01/02/2005 - 01/09/2005 01/09/2005 - 01/16/2005 01/16/2005 - 01/23/2005 01/23/2005 - 01/30/2005 02/06/2005 - 02/13/2005 02/13/2005 - 02/20/2005 02/20/2005 - 02/27/2005 03/13/2005 - 03/20/2005 04/17/2005 - 04/24/2005 05/01/2005 - 05/08/2005 05/15/2005 - 05/22/2005 05/22/2005 - 05/29/2005 05/29/2005 - 06/05/2005 06/05/2005 - 06/12/2005 06/26/2005 - 07/03/2005 07/10/2005 - 07/17/2005 07/24/2005 - 07/31/2005 08/07/2005 - 08/14/2005 08/14/2005 - 08/21/2005 08/21/2005 - 08/28/2005 08/28/2005 - 09/04/2005 09/04/2005 - 09/11/2005 09/11/2005 - 09/18/2005 09/25/2005 - 10/02/2005 10/02/2005 - 10/09/2005 10/09/2005 - 10/16/2005 10/16/2005 - 10/23/2005 10/23/2005 - 10/30/2005 10/30/2005 - 11/06/2005 11/06/2005 - 11/13/2005 11/13/2005 - 11/20/2005 11/20/2005 - 11/27/2005 11/27/2005 - 12/04/2005 12/04/2005 - 12/11/2005 12/11/2005 - 12/18/2005 12/18/2005 - 12/25/2005 12/25/2005 - 01/01/2006 01/08/2006 - 01/15/2006 01/15/2006 - 01/22/2006 01/22/2006 - 01/29/2006 01/29/2006 - 02/05/2006 02/19/2006 - 02/26/2006 02/26/2006 - 03/05/2006 03/05/2006 - 03/12/2006 03/19/2006 - 03/26/2006 04/02/2006 - 04/09/2006 04/09/2006 - 04/16/2006 04/23/2006 - 04/30/2006 04/30/2006 - 05/07/2006 05/07/2006 - 05/14/2006 05/14/2006 - 05/21/2006 05/21/2006 - 05/28/2006 05/28/2006 - 06/04/2006 06/04/2006 - 06/11/2006 06/11/2006 - 06/18/2006 06/25/2006 - 07/02/2006 07/09/2006 - 07/16/2006 07/16/2006 - 07/23/2006 07/23/2006 - 07/30/2006 08/06/2006 - 08/13/2006 08/27/2006 - 09/03/2006 09/03/2006 - 09/10/2006 09/24/2006 - 10/01/2006 10/01/2006 - 10/08/2006 10/15/2006 - 10/22/2006 10/22/2006 - 10/29/2006 11/05/2006 - 11/12/2006 11/19/2006 - 11/26/2006 11/26/2006 - 12/03/2006 12/10/2006 - 12/17/2006 12/17/2006 - 12/24/2006 12/24/2006 - 12/31/2006 01/14/2007 - 01/21/2007 01/21/2007 - 01/28/2007 03/04/2007 - 03/11/2007 04/01/2007 - 04/08/2007 04/08/2007 - 04/15/2007 04/29/2007 - 05/06/2007 05/13/2007 - 05/20/2007 05/20/2007 - 05/27/2007 05/27/2007 - 06/03/2007 06/10/2007 - 06/17/2007 06/17/2007 - 06/24/2007 06/24/2007 - 07/01/2007 07/01/2007 - 07/08/2007 07/08/2007 - 07/15/2007 07/15/2007 - 07/22/2007 07/22/2007 - 07/29/2007 07/29/2007 - 08/05/2007 08/05/2007 - 08/12/2007 08/12/2007 - 08/19/2007 08/19/2007 - 08/26/2007 08/26/2007 - 09/02/2007 09/16/2007 - 09/23/2007 10/07/2007 - 10/14/2007 10/14/2007 - 10/21/2007 10/21/2007 - 10/28/2007 10/28/2007 - 11/04/2007 11/04/2007 - 11/11/2007 11/11/2007 - 11/18/2007 11/18/2007 - 11/25/2007 12/02/2007 - 12/09/2007 12/23/2007 - 12/30/2007 12/30/2007 - 01/06/2008 01/06/2008 - 01/13/2008 01/13/2008 - 01/20/2008 01/27/2008 - 02/03/2008 04/06/2008 - 04/13/2008 04/20/2008 - 04/27/2008 06/08/2008 - 06/15/2008 06/15/2008 - 06/22/2008 06/22/2008 - 06/29/2008 06/29/2008 - 07/06/2008 07/13/2008 - 07/20/2008 07/20/2008 - 07/27/2008 09/14/2008 - 09/21/2008 09/21/2008 - 09/28/2008 09/28/2008 - 10/05/2008 11/09/2008 - 11/16/2008 11/30/2008 - 12/07/2008 12/28/2008 - 01/04/2009 02/22/2009 - 03/01/2009 03/15/2009 - 03/22/2009 03/29/2009 - 04/05/2009
 
 
home