Weblog van Spruit - old

Hersenspinsels ontsproten aan het brein van een dotcomslaaf.

woensdag, november 07, 2001


Three Amigos.

Op Edward�s site kun je via zijn sms-board actuele informatie over ons verblijf lezen. Die wordt door ons via sms geupdate.

Ola, locatie: Santa Cruz, Tenerife. Alles zwaar oke hier. Vandaag hebben we een auto gehuurd en daar zijn we het eiland mee aan het rondcrossen. Het wegennet is hier redelijk overzichtelijk, gewoon een rondweg langs de kust. Gisteren hebben we van onze hostess van Arke gehoord wat hier allemaal te doen is. Meteen maar even wat excursies geboekt en toen aan het strand gaan liggen. Het is een beetje bewolkt, maar toch nog 26 graden. O ja, gisteren zijn we ook uit geweest. Veel neon en je wordt de disco�s ingepraat. Het Lloret de Mar idee dus. We gaan vrijdag de Teide beklimmen en zondag gaan we leren duiken (blub). We hebben er telkens een dag strand tussen gepland, zodat we kunnen bekomen van onze alcoholische en muzikale escapades.

Het hotel is ook superdeluxe, van binnen is het een tropische tuin, onze kamer is op de begane grond aan het zwembad. Als we even de balustrade van ons terras overhoppen is het nog tien meter naar het zwembad :-) De eetzaal is erg groot. Als er geen tafels in stonden zou je er pleinvrees kunnen krijgen.

zondag, november 04, 2001

Zo, alles is ingepakt (hoop ik). Mijn huishoudelijke klusjes voor de komende week zijn zoveel mogelijk gedaan. Morgen gaan we vliegen. Naar Tenerife!

Het congres van gisteren bleek toch best interessant te zijn. Dat kwam vooral door het thema 'Taal en Beeld'. Voor mij interessant, omdat ik daar zelf ook ooit onderzoek naar heb gedaan.

Verder hadden Ivo de Wijs en Francisco van Jole een leuk verhaal. Ivo de Wijs won de Groenman-taalprijs (van de Stichting LOUT) en betoogde dat het onvermijdelijk is dat mensen taalfouten maken, maar dat de personen die uit gemakzucht taalfouten maken de ergsten zijn. Bijvoorbeeld, 'Dan heb ik zoiets van ....' JA WAT DAN?! Vind ik ook vreselijk. Francisco van Jole zette een aantal dingen in perspectief met betrekking tot de ontwikkeling van het internet over de afgelopen tien jaar. Zijn lezing was getiteld 'De opkomst (en ondergang) van de digitale beeldcultuur'. Daar ben ik het echter niet mee eens, want volgens mij is het nooit echt een beeldcultuur geweest, maar dan toch eerder een multi-mediacultuur.