Weblog van Spruit - old

Hersenspinsels ontsproten aan het brein van een dotcomslaaf.

woensdag, november 27, 2002

En nog een paar goede gewoontes in het verkeer :-)

Goede gewoontes om balans tussen werk en prive te waarborgen volgens Stepstone.

Gewoonte 1: Laat uw waarden uw beslissingen bepalen
Realiseert u zich wat u het belangrijkst vindt en hoe u uw prioriteiten stelt bij belangenconflicten? Kunt u aangeven wat u de hoogste prioriteit geeft als iemand u daarnaar zou vragen? Als u deze waarden voor uzelf niet helder heeft, loopt u het risico dat u gemakkelijk in situaties belandt, waarin u zich uit je evenwicht voelt, omdat u te veel tijd besteedt aan zaken die voor u eigenlijk minder belangrijk zijn.

Gewoonte 2: Hou tijd vrij voor ontspanning, en plannen
Veel mensen die onder spanning leven hebben het gevoel dat ze bijna helemaal opslokt worden door het dagelijks leven en te weinig aan nadenken toekomen. De beste manier om dat laatste veilig te stellen is er bewust tijd voor vrij te maken in uw agenda. Veel mensen hebben er enorm baat bij als ze elke week een bepaalde tijd inplannen voor ontspanning, denken en plannen.

Gewoonte 3: Maak een weekplan
Om een balans te vinden, helpt het als u een weekplan opstelt. Voor veel mensen gaat er zowel zakelijk als priv´┐Ż een heel nieuwe wereld open als ze iedere week hun prioriteiten noteren.

Gewoonte 4: Durf nee te zeggen
Veel mensen denken dat nee zeggen altijd negatief is, maar dat is niet per definitie waar. Als u consequent nee zegt tegen alles wat niet overeenkomt met wat u wilt bereiken dan komt u doelgericht over. Anderen zullen denken dat u weet wat u wilt en eerlijk bent. Als u ja zegt tegen iets waarvoor u geen tijd heeft, is het risico groot dat u het afraffelt of zelfs helemaal niet voor elkaar krijgt.

maandag, november 25, 2002

Uylenspieghel. Dit weekend heerlijk gegeten met mijn vriendin ter ere van ons 3-maandelijks jubileum!